Szakmai nap és közgyűlés Nyíregyházán – 2024.03.12.

Megtartottuk az év első szakmai napját Nyíregyházán. A nap fő vezérfonalát a múlt év fontosabb szakmai tevékenységeinek ismertetése és az ez évi tervek adták, melyet Szulyák Eleonóra a HSOÉSZ szakmai munkatársa összegzett.

Az egyes fontosabb területeket meghívott előadóink mutattak be, így Papp Ágnes az ÉTA Országos Szövetség elnöke az együttműködésben végzett érdekvédelmi tevékenységeket ismertette. Jelen időszak aktualitásának, a „pelenka ügy” megvitatására is sor került, melynek során az érintettek személyesen is elmondhatták tapasztalataikat.

Panyik Barbara a szövetség kutató munkatársa beszélt az elmúlt évben készült felméréseinkről, azok céljáról, hasznáról és a folyamatban lévő adatgyűjtésekről, melyekhez kérte a tagszervezetek közreműködését, támogatását. Bemutatásra került a HSOÉSZ által fenntartott új információs honlap, az https://shf.hu/ , mely az utóbbi év legnagyobb munkája több szervezet, és önkéntes összefogása nyomán.

Szervezetünk munkájába újonnan bekapcsoló önkéntesünket üdvözölhettünk Tóth Adrienn szomatopedagógus személyében, aki a mozgás, mozgatás jelentőségéről beszélt a felnőttkorú súlyosan halmozottan fogyatékos emberek esetében. Adrienn a FOF2023 projektünk szakmai tevékenységeit is ismertette, és felajánlotta a lakáson igénybevehető mozgatáshoz kapcsolódó tanácsadási lehetőséget a szülők számára.

Polacsek Krisztina, a REHAB Zrt üzletágvezetője a súlyosan halmozottan fogyatékos emberek speciális szükségleteihez kapcsolódóan mutatta be nekünk a cég újdonságait. Nagy érdeklődés mutatkozott az állító kerekesszék iránt, mely nagy mértékben hozzá tud járulni egy magasabb életminőséghez a kerekesszékhez kötött emberek esetében.

A szakmai nap rendkívül aktívan telt, rengeteg inspirációt kaptak és adtak a résztvevők egymásnak, lendületet adva az ez évi közös munkának is.

Ebéd után Pusztaföldi Judit a HSOÉSZ elnöke megnyitotta a közgyűlést, ahol a tagság a 2023-as szakmai és pénzügyi beszámolót elfogadta.

A rendezvény költségeit a NEAO-KP-1-2023/8 számú pályázatból finanszíroztuk, a helyszínt az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete biztosította.