Információ gyógyszerekről

Több szülő fordult szervezetünkhöz, hogy gyermekeik által rendszeresen szedett egyes gyógyszerek nem kaphatóak, illetve a támogatás mértéke megváltozott. Ezek a hírek aggodalmat okoznak az érintettek körében.

Ennek utána járva az alábbi információt kaptuk:

Convulex – átmeneti hiány jelentkezett egyes patikákban – alapanyag beszerzési gondok miatt- , de ismét kapható, Convulex 300 mg lágy kapszula 60 és 100-as csomagolásban (kiszerelésben), valamint a Convulex 500 mg lágy kapszula 100-as csomagolásban továbbra is közgyógyellátás terhére írható.

Convulex 500 mg retard filmtabletta nem írható közgyógyellátás terhére (kivették a listából). Vele teljesen azonos hatású helyettesítője a Depakine Chrono 500 mg retard tabletta, mely közgyógyellátás terhére írható.

Ospolot 200 mg rendelhető, a közgyógyellátás jogcímen felírható gyógyszerek listáján szerepel. Viszont a készítmény csomagolása megváltozott, az orvos ennek megfelelően írja fel.

Természetesen a fent leírtak a jelen időszakra igazak, a tapasztalat szerint a közgyógyellátás jogcímen felírható gyógyszerek listája viszonylag gyakran módosul.

2023.12.12.

Pusztaföldi Judit
HSOÉSZ elnöke