Az Árgyélusfa Projekt – zárórendezvény

A Halmozottan Sérültek Országos Érdekvédelmi Szövetsége gyógypedagógus szakemberekkel karöltve életre keltette az Árgyélusfa Fejlesztőjátékot a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ (NFSZK) által meghirdetett „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2019” című pályázati program keretében.

A projekt az integrációban dolgozó pedagógusokat, gyógypedagógusokat, valamint a fogyatékos gyermeket nevelő szülőket, illetve az ő gyermekeiket, tanítványaikat célozza meg.
Fontosnak tartottuk, hogy a játékot ép fejlődésű és fogyatékossággal élő gyerekekkel is lehessen játszani, így egy integráló intézményben vagy egy családban is, ahol fogyatékos és ép gyermek együtt nevelődik.

A projektzáró rendezvényen bemutattuk a mintacsomag tartalmát (módszertani füzet és kellékei), a használatához kapcsolódó útmutatást, javaslatokat, meghallgattuk a szakértői véleményeket.

Mindezekkel az információkkal adtuk át a tesztcsomagokat kipróbálásra a szülők, szakemberek számára. Szeptember végéig várjuk a visszajelzéseket, a további ötleteket, javaslatokat a módszertan használatához. A visszajelzések összesítése további támpontokat adhat a fejlesztőjáték széleskörű használatához, és az eszköz továbbfejlesztéséhez.

Szeretettel hívjuk Önt és gyermekét Tündérszép Ilona mesevilágába, kérjük, játsszanak velünk!

További információkért, kérjük, látogassa projektünk honlapját:
Árgyélusfa projekt.