„17 évig az iskolában”

A Miskolci Tankerületi Központ szakmai konferenciát tartott „17 évig az iskolában” címmel az Avasi Gimnáziumban a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekekkel és felnőttekkel foglalkozó szakemberek, a társterületek szakemberei és az érdekvédelmi szervezetek képviselői számára. A konferencia a köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Miskolci Tankerületi Központnál című EFOP-3.1.6-16-2017-00030 projekt keretében valósult meg.

A délelőtti előadások a jogszabályi környezet, az irányelvek és az ellátás-orientált állapot-megismerés súlyos funkcionális akadályozottság esetén témakört „járták” körbe a résztvevők. A délutáni előadások jó gyakorlatokat mutattak be az előadók a nappali ellátás, a fejlesztő nevelés-oktatás, a korai fejlesztés területén. Jó volt hallani és látni, hogy vannak intézmények, ahol teljes körűen, nagy hozzáértéssel foglakoznak a célcsoporttal.

Szervezetünk számára a súlyos halmozottan sérült emberek szociális ellátása mellett éppoly fontos a közoktatás területén jelentkező innovációk, és a felmerülő nehézségek minél mélyebb ismerete. Fontos számunkra, hogy tagszervezeteinket naprakész információkkal lássuk el a területről.

A rendezvényről bővebben az alábbi link alatt olvashat:
17 évig az iskolában

Pusztaföldi Judit
elnök